Ordningsregler

Som de flesta föreningar så har vi såklart lite ordningsregler för att vi alla skall kunna trivas med vårt boende.

Som ni alla vet så är våra hus relativt lyhörda. Glöm inte bort att alla ljud fortplantar sig långt i huset så det är inte bara de närmaste grannarna som drabbas.

Planerar ni större arbeten, eller kanske en fest som varar till sent på kvällen
AVISERA I UPPGÅNGEN med en lapp.
Med information undviker man många problem… Det finns de som jobbar skift och helger och behöver all sömn de kan få!

Tider
I vardagslunken så kan man utföra “störande” arbeten:
• 8.00-21.00 på vardagar
• 11.00-20.00 på lördagar och söndagar samt helgdagar.

Även musik kan verka störande så tänk på volymen, framför allt kvällstid.

Trapphusen
Våra trapphus är kärnan till mycket störningar då våra gamla lägenhetsdörrar inte håller ljudet ute. Dessutom ekar det mycket så försök att hålla en låg ljudnivå i trapphusen. Tänk även på att meddela era gäster detta.
Ställ inte soppåsar, träningsskor och liknande i trapphuset. Vill du inte ha det i din lägenhet p g a dålig lukt så är det ganska självklart att dina grannar inte vill ha det i trapphuset…

Gården
Det är fritt fram att använda sig av föreningens trädgårdsmöbler och men glöm inte att rengöra grill, galler och grillredskap direkt efter användning. Se också till att plocka undan efter dig/er när du lämnar gården. Detta gäller även leksaker när barnen varit ute.
Sommartid är det väldigt trevligt att sitta ute men tänk på att ljudet studsar mellan väggarna.

Källare
Alla lägenheter har förråd i källaren. Det är viktigt att ni inte placerar saker i gångarna då det redan är trångt som det är!

Sopor
Vi har idag vanliga sopkärl för blandat avfall. Släng endast sopor i förslutna påsar där och inget annat! Har ni glas, plåtburkar och annat finns det flera återvinningsplatser i närheten. Grovsopor får man antingen köra till återvinningen eller förvara i sitt förråd tills någon av föreningens städdagar då ett släp hyrs för bortforsling av större saker.

Tidningsåtervinning
Kärl för tidningsåtervinning finns till vänster om tvättstugan. Endast rent papper får slängas där, alltså inte wellpapp etc.

Fester
Det är självklart tillåtet att ha fest! Sätt dock gärna upp en lapp i trappuppgången så att dina grannar vet om det. Tänk också på att inte spela hög musik alltför sent och håll fönster och dörrar stängda så att ljudet inte ekar ut över gården.

Rökning
Rökning är inte tillåten i några av våra allmänna utrymmen såsom trapphus, tvättstuga, källare, vind etc. Ni som röker i er lägenhet eller har gäster som gör det ber vi att inte slänga ut fimpar genom fönster eller balkongdörrar. Tänk på era grannar inunder och att det blir väldigt skräpigt utanför på gatan/gården.

Fågelmatning
Det är strikt förbjudet att mata fåglar från fönster, balkonger, altaner eller på annat sätt!

Följer vi dessa regler så kommer goda grannar att förbli goda grannar!
Mvh Styrelsen